harakiriorgia 2012.03.21. 20:10

Pároltgomba

Ami a serpenyőbe kerül:

 

50dkg laskagomba

Petrezselyem lehetőleg friss nem szárított Kb fél csokor

Kb. 5dkg vaj

Kb. 1dl száraz fehérbor

Bors

 

Ahogy történt:

 

Serpenyőbe olívaolajt tettem, hozzáadtam a gombát, amit megmostam és szétszedtem és hozzáadtam a vajat. Lefedtem fedővel és megvártam, míg levet ereszt és megpuhul a gomba (kb10min), ezután hozzáadtam a bort a petrezselymet és a fűszereket és tovább pároltam (kb10min). Ezután levettem a fedőt és nagylángon kavargatás mellet addig főztem vagy sütöttem amíg el nem párolgott a lé s csak az olvadt vaj maradt.

 lasku.jpg

 

Címkék:vega recept laskagomba pároltgomba koret Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://torkos.blog.hu/api/trackback/id/tr464331429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása